28 Ocak 2008

YÜRÜMEKTEN BİLE HOŞLANMAYANLARDANIM..

sporu hayatlarının en önemli köşesine koyan insanları hep önemsedim..bedenlerine saygısından, zamanı iyi kullanabilme becerisine sahip olabilmelerinden, kazanma ve kaybetme duygusunu yaşamalarında sıksık hissetmelerinden.. fakat kendilerini sporla ifade etmeye çalışırlarken bedenlerini çok zorlayanlarda beni hep tedirgin etti hatta rahatsız oldum kaslı bedenlerden...

oysa ben maalesef uzunuzun yürümekten bile hoşlanmayanlardanım..bir süre öncesine kadar benim en uzun (ve en zevkli) yürüyüşlerim vitrin bakarken yapılan yürüyüşlerdi…

uzun yıllardır üyesi olduğumuz spor merkezi evime sadece 7 km uzaklıkta olmasına rağmen ben sporla hiç haşırneşir olmadım..ama artık ısrarla yapmaya çalıştığım yürüyüş bandındaki sonu gelmez yürüyüşlerim var..ama bu yürüyüşleri de kulağımda kulaklık elimde o aya ait tüm aylık dergiler olmadanda yapamıyorum.. bandın üzerinde dakikalarca yürüyüp aval aval etrafa bakıp duramıyor çünkü daralıyorum ve üstüme fenalık basıyor..artık belli tempoların üstüne de çıkamıyorum çünkü iki müthiş fı(s)tığımda benimle artık..

yürüyüşün dışında salon ve saha sporlarıyla da aramda her zaman orta karar olmuştur.. yaşamımdaki spor yüzme ve tenisten daha ileri gidememiştir..sporu daima sevmiş düzenli spor yapmayı hep hayal etmiş biri oldum ama hep daha önemli işlerden de sonra gelen bir eylem olmaktanda ileri gidemedim.

Bilkent sports international hertürlü spor hizmetini vermesine rağmen ben yüzmenin de havuzlarda değil ancak sonsuz maviliklerde canlıların yaşadığı ayağıma kumun değdiği sularda yüzmeyi sevenlerdenim..o serin sularda yüzmekten çok yaşamak için.. kendimi bırakmak o serin sulara bedenime değen o tuzlu su benim için yüzmek...

tenise ise yine fı(s)tıklarım nedeniyle tamda evin adamını tenisle haşır neşir ederken vedalaştım

bana da banada bu durumda sadece paşa paşa yürümek kaldıyor..


evin diğer bireyleri sporla bana nazaran çok daha iç içeler..evin adamı haftanın üç günü hiç aksatmadan voleybol oynar saatlerce..ardında havuz, sauna keyfi..Tutkun’un başka dalda spor tutkuları olsa da artık o da bir voleybolcu oldu babasıyla..
spor merkezindeki bir grup voleybol sever artık sanal dünyada yahoo "volsev" grubu oluşturmakla beraber her ay aralarından birini paşa seçip onun organizasyonuyla bir gecelerini yemekle süslüyor, buluşuyor ve keyif yapmayıda ihmal etmiyorlar..

banada

14 yorum:

Adsız dedi ki...

ah kıymet... geçen sene bir doktora tezi için hazırlanmış bir anket doldurmuştum. özetle ankette "neden spor yapılamıyor"un cevabı araştırılıyordu.. anket, mahallemde bilmem ne yok, cebimde spor merkezi parası yok, kentim bunun için elverişli değil falan filan onlarca soruyla doluydu. ne yoktu biliyor musun o ankette: spor yapacak motivasyonum/hevesim yok. oysa esas mesele bu bence.

neyse,(bu anketin fenalığının dışında) sonuçta şuraya varıyoruz: hani şu kadınlar ne ister filmi vardı ya (kırk kere izlesem sıkılmam bu arada)orada dönüp dolaşıp bulunan nayki sloganını güncelliyorum: motivasyondan başka ihtiyacın olan tek şey; spor ayakkabısı... :)

OzLeM dedi ki...

Sporu hayatlarının parçası haline getirebilenleri de ben kıskandım hep. Ama ben hiç yapamadım, yapamıyorum. Alışkanlık meselesi mi, genetik bir şey mi bilemiyorum? Oysa kimi zaman yaptığım bir spor aktivitelerinden sonra hissettiğim kendine güven ve harika bir iş başarmışım hissi, normalde beni devamına yöneltmeliydi. Ama gelmedi işte devamı.
Evin adamları sağolsun, yapıyorlar işte bizim yerimize de :-))

Unknown dedi ki...

Kıymetttt yok öle tembellik sporaa. Ben düzenli olarak(bu seyahatler genellikle düzen bozucu oluyor ama) haftada 5 gün, günde en az 2 saat spor yaparım. Ve bu bir hastalık endorfin bağımlılığı. Ama gel görki o koşu bandı varya ıyykk.Kardeşim hiç mi zaman geçmez tepesinde yahu?? Evde de bir tane var o bize biz ona bakııp bakıp dururuz hep:) Bu arada al sana bir ortak yön daha Sports üyesiyim bende İstanbul'da hihi:)

Onur dedi ki...

Uğraştığım spor zorlu olmasına rağmen şehirdeyken bakkala bile arabayla gidenlerdenim.Tezat ama öyle:)

gaykedi dedi ki...

yaralarımı feci tırmalamışsın, biz kimm spor kim yahu :)

gezicini dedi ki...

ben de denizde yüzmeyi sevenlerdenim. bu yaz gelse de Bodrumda yüzsek :-)
sana iyi yürüyüşler dilerim, inşallah iyi gelir vücuduna..
sevgiler
gorki

Unknown dedi ki...

Kıymeeet,

bu arada senin hamsiler sen olmayınca kaşık kadar kaldılar açlar yahuuu:))

Zamandan Sızan dedi ki...

BEYHAN..
TERCÜMANIM OLDUN..SÖZLERİ CÜMLELERİ MÜTHİŞ KADIN..

ÖZLEM..
İHİ BU EVİN ADAMLARI ÇOK FENA ZATEN..SENİNKİDE YOGA SAYESİNDE UÇACAK SANIRIM..

EVRİM..
SEN BİR İKİZLER OLARAK NASIL BU KADAR DİRAYETLİSİN SPORA YA.. ;) YENİLENİYORMU SİZİN MERKEZDE? ANKARA'DAKİ YENİ HALİYLE KEYİFLİ OLACAK..BELKİ BU DURUM BENİ TETİKLER İHİ..

ONUR..
BUYUR BURDAN BAK YANİ.. BENDE HAYAL ETMİŞTİM Kİ BİRGÜN ANKARA'YI BAŞTA BAŞA DOLAŞIRIZ SENLE..
TEMBEL ONUR..

GAYKEDİ..
BENİM NİYE BÜTÜN SEVDİKLERİM TEMBEL..TEMBEL OLDUKLARI İÇİN Mİ SEVİYORUM YOKSA?

GEZİCİNİ..
SAHİ YAZ GELSE DEĞİL Mİ GÖRKEM..
BENDE UFAKLIĞI ÖPERİM..

EVRİM..
SANA DEDİM HAMSİLERE BENDEN BAŞKA BAKAN YOK DİYE..DİĞER ARKADAŞLARINA GÜVENME..HEPSİNİN GÖZLERİ ONLARIN HAMSİLER İRİLEŞİNCE YEME DERDİNDELER..İHİ..

Unknown dedi ki...

Kıymet balıklarımı vermem kimseleree ben yokken de sana emanetler bak:)
Evet 21 Ocak'tan beri tadilattayız pıffff dersler fln devam ama soyunma yeri yok ben biraz serdi bu ara Pazartesi devam ama yinede gidicem inatla:)

Tijen dedi ki...

Sevgili Kıymet,
Bana hep avokadonun meyve verebilmesi için çift olması gerektiği söylendi ama kimbilir, belki öyle de meyve verir!

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

Kıymet beni de sevvvvvvv:)
İlk paragrafı ben yazıyorum sandım.Zorla yaptığım spor aktivitelerine bi heves,bi sindi kravfort kıvamında başlayıp hemen pes ettiğmde hep bunu düşünürüm.Bu hevesle,motivasyonla alakalı bişey.
Eh hadi itiraf edelim bi de "tembeliz baba":)

Ben 47 yaşında ama diri ficutlu gym örtmenime sormuştum:"Ömrünüz boyunca spor yapmak zorunda kalmaktan sıkıntı gelmiyor mu size"
Cevap tahmin ettiğin üzere yaşam,endorfin,sağlık,fitlik cart curt üzerine bla bla bla.

Ehhhh sporunu daaa endorfinine dee diye gidip lahmacuncunun kıllı kolalrına kendimi atıp 6 lahmacunla teselli bulmuştum hahhahhaaaa

Ama bu evin beylerine de ne oluyorsa benimki de 300spartalıyı izleyip"demek insan vücudu bu hale gelebiliyormuş"diye günde 500 mekikle 17 kilo verdi,yarısı gitti adamın:/
Ben de bilirsin hiççççç israf sevmem.Onun verdiği kiloların b kısmını aldın!

Ama yürümek iyidir.Yanına iyi bi yol arkadaşı olacak oda.
Amannnnn be Kıymet boşver,yürü yürü ne olacak,otur kalıbı dinlendir pıffffffffff

Zamandan Sızan dedi ki...

EVRİM..
HAMSİLERİ BENDE DAHA ÇOK SEVEN OLMASIN ZATEN..BEN BAKARIM ONLARA GÖZÜN ARKADA KALMASIN..
BENDE BU PAZARTESİ TAM BAŞLAYIM DİYOORUM SPORUMA AMA YİNE İŞİM VAR İHİ...

TİJEN..
VERMEZMİŞ MEYVE EN AZINDAN AŞILANMASI GEREKMİŞ TİJEN..AMA VERCEKEK OLURSA HABERİN OLACAK..

BİYO..
SENİNLE BİRŞEKİLDE YAZI ÇİZİK NE OLURSA OLSUN YOLLARI KESİŞEN HERKES SANA BAYILIYOR VE SENİ SEVİYOR AKSİNİN MÜMKÜN OLMADIĞINA EMİNİM SEVGİLİ BİYO..
EŞİNİN GAYRETİDE BENİ BURADA APTALA ÇEVİRDİ VALLAHİ HELAL OLSUN..
BU İSRAF MEVZUSUDA BENİ AYRICA YIKTI..
SON SATIRLARA BAYILDIM "KALIBIMI DİNLENDİRİYORUM"..

Nazkız dedi ki...

Ben sitemizdeki fitness merkezinde eylül ayından beri haftada 4 gün sıkı bir spor programına dahil oldum. Sporu hayatıma o kadar güzel soktum ki şimdi işe başlayınca kara kara düşünüyorum ne yapacağım diye... Hedefim haftada en az iki kez yapabilmek, bakalım hep beraber göreceğiz:-)))

Zamandan Sızan dedi ki...

NAZKIZ..
BU BÜNYEDE BU TEMBELLİK VARKEN NASIL YAPACAĞIM BAKALIM...
SEN SPORUNUDA YAPAR İŞİNİDE YAPARSIN NAZ EMİNİM..