15 Nisan 2009

..MUTLULUĞUN RESMİNİ ÇİZDİM..

Bu bahar mutluluk çubuğunu salladı ve bende nasibimi aldım.. bir sürü pırıltı başımın üstün parlıyor.. öylesine güzel günler saatler günler geçiriyorum ki:
“Beni sevdiğini söylemeyi esirgemeyen şahane insanlarla”..
Bu pırıltıların arasında öyle bir tanesi vardı ki kendi kendimle paylaşırken bile masal bozulacakmış gibi geliyordu..Son ana kadar sevinmeyi kendime çok gördüm yokmuş gibi davrandım olurda ya gerçek olmazsa diye!!..Ama oldu geldiler öylesine şımarttılar ki beni sevgileriyle çoştum ve mutluluktan payım ne ise hepsini aldım..Bir çocuk gibi çok sevindim çok mutlu oldum ve arkadaşlığın,dostluğun,sırdaşlığın keyfini sürdüm adını tekrar yazdım..



Cumartesi sabahı sıcacık yataklarını Antalya'yı ve ailelerini bırakıp beni özledikleri (ki karşılıklı burnumda tütüyordu ikisinin de özlemi) 7 uçağına binip gelen benim canım arkadaşlarımı aynı gün dönüş için gece 22 kadar beraberdik..Sanki saatler vardı!!Ama yokmuş o kadar hızlı geçti ki ama masal yaşandı..Harikulade saatler yaşadık sohbetin,dedikodunun,kahkahaların dibine vurduk. Yazın planlarını yaptık..Hızımızı alamadık yaşlılık planlarımızı bile yaptık..Ben onları gezdirmeye çalıştıkca onlar sadece beraber olmamın keyfini sürme derdindeydiler..Evet bende soluksuz yerimden kalkmadan onların gözünün içine bakıp dakikaların keyfini sürmeye çalışmak istiyordum ama madem gelmişlerdi mekanlarla da güzelleşmeliydi saatlerimiz..
Yedik,içtik ama her keyfin sonu gibi saat geldi..Planladığım yetiştirmediğim programlar bir diğer seyahatlerine kaldı...En zoru da bu vedalardır ya..Zordu ama tekrar görebilme ihtimali her şeye değerdir..
Bana arkadaşlığın anlamını,adını bir kez daha hatırlatan,yazdıran bu şahane iki kadına sonsuz teşekkürler..Her zaman olması gereken yerde ve zamanda yanımda olmayı bildikleri için sade tutarlı ve gerçekci oldukları için..


3 yorum:

Deniz dedi ki...

Sizi görmek için sabırsızlanan dostlarınızın olması ne güzel. Çabuk da geçse hoş bir gün olmuş. İade-i sürpriz ne zaman :)

AYTAC dedi ki...

...Savaşın en kanlı günlerinden biri. Asker, en iyi arkadaşının az ileride kanlar içinde yere düştüğünü gördü.
İnsanın başını bir saniye bile siperin üzerinde tutamayacağı ateş yağmuru
altındaydılar. Asker teğmene koştu ve:
- Teğmenim. Fırlayıp
arkadaşımı alıp gelebilir miyim?..
Delirdin mi? der gibi baktı teğmen...
- Gitmeye değer mi?. Arkadaşın delik deşik olmuş. Büyük olasılıkla
ölmüştür bile.. Kendi hayatini da tehlikeye atma sakın..
Asker ısrar etti ve teğmen "Peki " dedi.. "Git o zaman.."
İnanılması güç bir mucize. Asker o korkunç ateş yağmuru altında arkadaşına ulaştı. Onu sırtına aldı ve koşa koşa
döndü. Birlikte siperin içine yuvarlandılar. Teğmen, kanlar içindeki askeri muayene etti.. Sonra onu sipere taşınan arkadaşına döndü:
- Sana değmez, hayatini tehlikeye atmana değmez,demiştim. Bu zaten ölmüş..
- Değdi teğmenim. dedi asker..
- Nasıl değdi? dedi teğmen. Bu adam ölmüş görmüyormusun ?..
-yinede değdi komtanım.Çünkü yanına ulaştığımda henüz sağdı..
Onun son sözlerini duymak, dünyaya bedeldi benim için..
Ve arkadaşının son sözlerini hıçkırarak tekrarladı;
..... Geleceğini biliyordum!... demişti arkadaşı.... Geleceğini biliyordum.......

Canım Kıymetim,
Biliyorum sen uzun ,ucu gözükmeyen satırların, cümlelerin kadını değilsin, inan bana seni bilen, seni yaşayan insanların bu şansı yok..insan sana olan duygularını birkaç satıra sığdıramıyor işte..
yine yukarda hikaye yazmaz durumunda kaldım..
Busefer buldum Kıymetim bulduuummmm ; Bak tek cümle ile sen ; " SEN BİR ÖMRE BEDELSİN " ....
Sen çevrendeki insanlar için ; "TANRININ EN BÜYÜK LUTFUSUN" bence..
İnsan seninle "Arkadaşlık" kavramının en üst mertebesini yaşıyor..Dostluğun, kardeşliğin,Arkadaşlığın bundan ileri bir boyutu yok..
Seni çok Seviyorum Kıymetim..
Hayatımdaki en büyük "keyifsin" biliyormusun..

Zamandan Sızan dedi ki...

DENİZ..
YAZ OLUR ARTIK DENİZCİM..SENDENDE AYRI KALMAK ZOR BİLİYORSUN :)

AYTAÇ..
CANIM AYTAÇ NASIL İYİ GELDİ GELMENİZ..NASIL MİNETAR KALDIM..BUNDAN SONRA HEP OLSUN ZİYARETLERİNİZ..SEVİNCİM OLUYORSUNUZ İYİ BİLİYORSUN..İKİNİZEDE BAYILIYOR ÖZLEMLE KOKLUYORUM TATLIM..