01 Kasım 2007

TİRAMİSU...






ŞURUP;
125 GR ŞEKER
60 GR SU
SOS;
100 GR YUMURTA SARISI
15 GR JELATİN
1/2NKG MASCARPONE PEYNİRİ YOKSA LABNE
250 GR KREMA
KAHVE ŞURUBU;
300 GR SU
100 GR TOZ ŞEKER
20 GR NESCAFE (KLASİK)
25 GR AMARETTO LİKÖRÜ(BADEM LİKÖRÜ-BADEM ESANSI 5 -6 DAMLA KADAR)

BU MALZEMELERİN TÜMÜ OCAĞA KONARAK KAYNATILIR.SAVAYER BİSKÜVİLERİ ISLATMAK İÇİN KULLANILIR...

YAPILIŞI:
1.YUMURTANIN SARISI ISITILDIKTAN SONRA MİKSERLE ÇIRPILIR..
2.123 GR ŞEKER İLE 60 GR SU OCAKTA KAYNATILIR.(KAYNADIKTAN SONRA 3 DAKİKA DAHA OCAKTA KALIR VE ALINIR)BU ŞURUP YUMURTAYA SICAK SICAK İLAVE EDİLEREK MİKSERLE ÇIRPILMAYA DEVAM EDİLİR.
3.JELATİNLER AYRI BİR KAPTA SOĞUK SUDA 20 DAKİKA EKLETİLİR.SUDAN ÇIKARILAN JELATİNLER BENMARİ USULÜERİTİLİR.ERİMİŞ JELATİNE YUMURTA İLAVE EDİLİR.
4.PEYNİR BAŞKA BİR KAPTA HAFİF ÇIRPILIR.BAŞKA BİR KAPTA DA KREM ŞANTİ ÇIRPILIR VE PEYNİRLE KARIŞTIRILIR(TAHTA KAŞIKLA VE ÇOK YAVAŞ)
5.BU KARIŞIMA YUMURTA KARIŞIMI İLAVE EDİLİR VE KALIBA YARISI KADAR BU SOSTAN DOLDURLUR.ÜZERİNE KAHVE ŞURUBU İLE ISLANMIŞ SAVAYER BİSKÜVİ KONULUR.ÜZERİNE SOSTAN TEKRAR KONUR.BUZDOLABINDA 1 SAAT DİNLENDİRİLİR.ÜZERİNE KAKAO ELENİR,DEKORE EDİLEREK SERVİS EDİLİR...

NOT: 1.KEYİFİ BİR UĞRAŞ PASTACILIK FAKAT BEN YİNEDE İYİ BİR YERDEN ALMAYI TERCİH EDERİM..YEMEK YAPMAK BANA DAHA İYİ GELİR...
2.BU İTALYANLARIN BİRE BİR TARİFİ..LEZZETİ MUHTEŞEM..BİRAZ ZAHMETİ AMA DEĞİLMİDİR Kİ EMEKLİ LEZZETLER DOYUM OLUNMAZ...
3.NEDİR BU SAVAYER BİSKÜVİ DERSENİZ ONUNDA TARİFİNİ YAZACAĞIM.. AMA SİZEDE BENİM GİBİ HAZIR KEKLERDEN YAPMAK KOLAYINIZADA GELEBİLİR...
4.BİR KURS GÜNÜNDA YAKLAŞIK 5 İLE 8 ARASINDA FARKLI TATLI YADA TUZLU YAPIYORUZ..

11 yorum:

emel inam dedi ki...

Yaaa bir insan he yere, her yapilana yakisir mi ??? Bu neyin sirridir balim? Mutfakta bile parliyorsun!

kedi dedi ki...

Aynen Kıymet,
İyi bir yerden almayı tercih ederim.
Aaa,hayıır,beceriksiz değilim,tembel hiç değilim,üşengeç hiççç değilim.Sadece işi iyi yapnalara bırakılmalı derim.Pasteneler bu iş için değil mi hem canım,onlar nasıl para kazanacak,ehii:)

Tijen dedi ki...

Oooh harika olmuş! Antalya'nın humusu demişsin ya, Antalya'nın özel bir humus tarifi yok. Antalya'nın tahinli piyazı ve hibeş'i var komşucuğum.

Zamandan Sızan dedi ki...

EMEL;
SENI COK OZLEDIM...

BIYONIKKEDI;
KATILIYORUM SANA.. YALNIZ BEN BIRAZ TEMBELIM SANIRIM ;)

TIJEN;
NASIL UTANDIM ŞIMDI NERDEN CIKTI HUMUS DIMI AMA HIBES DEMEK ISTEMISTIM...DUZELTEM ICIN TESEKKURLER..HUMUSDA TIKE DE YENIR YA..PASTIRMALI HEMDE..USTUNEDE DONDURMALI HELVA..ANTALYA DAKI TIKE KAPANDI SANIRIM..BIZ BURDA MUTLU MUTLU YEMEYE DEVAM EDIYORUZ TIKE DE..PEKI HIBES TARIFI VARMI?

gezicini dedi ki...

ben de bir dilim istiyorum.. hani benim dilimim nerde?
sevgiler

Deniz dedi ki...

Niye utanıyorsun yahu, Antakya yazacağına Antalya yazmışsın bence. Q klavyede K ile L bitişik ya, dizgi hatası olmuş. Ayrıca triamisu güzel, sunum güzel, kadın güzel :) Hay maaşallah :))

Zamandan Sızan dedi ki...

GORKEM..
TALILARIN TABIPI COK BILIYORSUN.. DAHA SONRA INSALLAH YAPARIM SANADA..
DENIZ..
SUPER BIR FIKRIM VAR SENI ARAYACAGIM...

ENERJİ dedi ki...

Çok güzel görünüyor...Hem Triamisu hem de sen ...Bloğun hoşuma gitti.Ellerine sağlık:))

Zamandan Sızan dedi ki...

TESEKKURLER ENERJI..ILGI ALANLARINA BAKILIRSA ENERJI YAYIYORSUNDUR SEN HERKESE...

Adsız dedi ki...

Canım benim,
En sevdiğim tatlıyı en güzel halinle hazırlarken gördüm seni...Çok hoşuma gitti.
Ellerine sağlık...

Onur dedi ki...

ya bunlar harika. Kıymet her tarafım şişti. birazda bize gönder.