28 Aralık 2009

....


Canım Deniz, belki başka türlü bu filmi izlemeye cesaret edemeyeceğimi bildiğinden bana ve sevdiklerime en az benim kadar yakınlık duyduğu ve önemsediği için bu filmde beraber olmak önemliydi..
Hayatım boyunca onun kadar hassas ve duyarlı olamayacağım o hep beni tolere etmek zorunda kalacak belki ama o çok özelim ve değerlim benim..
Bu film izlenmeli, izlenir..
Aşkta yada yaşamda başka türlü dillerde var sadece fark edilmeyi bekliyor..Konuşmadan da Aşk yaşanabiliri ben geçte olsa öğrenenlerdenim..


Adamı sersemleten bir film..Oyunculuklarının ve oyuncuların önünde eğilirim..




Mustafa Ayaz'ın Müze ve Kültür Merkezi açılışı kendine ve adına yakışırdı..Ankara Devlet Tiyatrosu'nun bu sezonki oyunlarında Suçlu Yürekler Uzunca bir süredir birbirinden ayrı ayrı yaşayıp, hiçbir anlamda birbirine benzemeyen, sürekli birbiriyle rekabet eden üç kız kardeşin beklenmedik buluşmalarını ve onların fırtınalı geçmişlerini anlatan bir oyun..Aile kavramının işlendiği hoş bir oyun.. Nefes uzun bir film ama temposu hiç düşmeden izleten bir film..Bir dağ bir karakol ve onlarca askerden başka hiç bir görsel olmamasına rağmen düşmeyen bir tempoyla devam eden bir film..Bana göre taraf olunmadan aynı mesafede durulmuş..Çok rahat izlenebilen net mesajların verildiği çokca emek verilmiş izlenesi bir film..

Neşeli Hayat Çokta Sinema dilinin olmadığını düşündüğüm bir film..Daha çok dizi tadında olmuş..Yarattığı Rıza karakteri bir dizi olsaydı sanırım uzun yıllar hafızamıza yer etmeyi başarırdı Bünyamin gibi..


5 yorum:

Eya dedi ki...

Sevgili Kiymet...ne kadar güzel bilgiler vermissin bize, tesekkür ederiz...Ayrica yeni yilda yeni umutlar ve sevincler seninle olsun, sevgilerimle

zehra

Delfina ; dedi ki...

Deniz; motive eden,cana yakın bir o kadar da mütevazi biri.Çon şanslısın Kıymetcim.

Başka dilde aşk'ı henüz izlemedim ama dün akşamki partide onlarca başka dilde aşk gördüm ve hepsi yüreğime neş'e kattı,sevinç kattı...

Özlemle Kıymetcim...

Deniz dedi ki...

Biricik Kıymetime benden bahsedişiyle ilgili teşekkür ederek başlamak isterken başka bir sürpriz ile karşılaştım, Delfina'dan... Bu değerli kelimeleri hakettiğimi umuyor ve asıl şanslının ben olduğumu düşünüyorum (Kendi blogun yok mu Deniz, git orada yazsana).
Başka Dilde Aşk, şiir gibi bir filmdi, ilk günden izleyebilmiş olmak ne güzeldi.

Mustafa Ayaz resimleri ile ilgili birşey anlatmıştım, bilmem hatırlar mısın :) Bu da sana öğrettiğim belki de tek şeydir :D Şimdilik...

Aynen ben de özlemle...

aysegul dedi ki...

*AŞKla..sevgiyle..ışıkla..umutla..

******YeNi YıLıNıZı KuTlArIm******

uctemmuz dedi ki...

bütün bu filmler listemde Kıymetcim. İnşallah keyifle izlerim. seni çok öptüm.:)