23 Ağustos 2008

..TRUVA..

Aspendos Antik Tiyatro..


Anadolu Ateşini o görkemli Antik Aspendos tiyatrosunda; binlerce yerli ve yabancı turistle izlemiş ve hayli etkilenmiştim..beklentim mi yüksekti bilmiyorum ama Truva da aynı etkiyi alamadım..izlemek için izledim sonlara doğru..büyük çaba, gayret, yatırım yapılmış ama ben Anadolu ateşini ilk olduğundan mı yoksa o görkemli sahnede izlediğimden miydi iliklerime kadar işlemiş olarak izleyip ayrılmıştım..Aspendos Tiyatrosunun hemen yanına tam bir inşaat çirkinliğiyle Gloria Aspendos Arena adı altında bir yapı yapılmış muhtelif gösteriler için sanırım amaç Aspendos'u korumak ama bu arenada öylesi bir görkemin yanında tam bir özensizlik işi..

4 yorum:

Deniz dedi ki...

Tarihi dokuyu bozmak, sadece mevcut yapıyı bozmak değil bence. Tarihi alan etrafıyla bir bütün olarak günümüze gelmişse, ya tıpkısını yapmak gerekir, ya da onun bütünlüğünü bozmayacak bir tasarımla önüne geçmemek. Aspendos'u görmüş fakat anlattığın yeri görmemiş birisi olarak ukalaca da olsa, Aspendos'un zarar görmesini ya da onun yerini tutması için yapılmış bir yerin koltuklarının rahatlıktan çok estetik durmasını beklerdim. Sen sevmediysen, görmeye gerek olmadan ben de sevmem :) Ama bu Truva'yı izlemiş olmana özeniyor olduğum gerçeğini gizleyemez :) Anadolu Ateşi sonlandı mı bu arada?

Unknown dedi ki...

ben de Bodrum'da izlemiştim, ya bitsin artık bu tatil hasetten bi tarafımda çıban falan çıkacak Kıymeeeeeeetttt;D

kıyak dedi ki...

Ben çevrecinin Daniskasıyım diyen bir adamın Başbakanlık yaptığı 1 ülkenin ferdi'yim.

Yapılanlar ''her türlü daniskalıklar'' ülkenin yararı için yapılmıştır.

1800 lü yıllarda o zamanki daniskalarımız, Avustralya'dan keşif için gelen arkeologlara yolluk olarak tarihi eser veriyorlardı.
Onlarda bu yollukları ''gemilerle'' götürüyorlardı...

şimdi ne değişti?

Ülkenin en güzel yerleri, daniskaların yakın çevresine peşkeş çekiliyor...

Sabah, sabah ağır oldu galiba.
ama müze ve ören yerlerindeki talanı görünce durduramıyorum daniskalığımı...

Zamandan Sızan dedi ki...

DENİZ..
DUYARLI ARKADAŞIM TAMDA DEDİĞİN GİBİ..M.ERDOĞANIN İŞLETTİĞİ BİR YER OLMUŞ VE ONLARCA YIL ÖNCE YAPILAN BUGÜNEDEK AYAKTA KALAN BU ŞAHEN YAPITIN YANINDA TAM BİR REZİLLİK..
SORUNUN CEVABIDA İKİ GÖSTERİDE DÖNÜŞÜMLÜ OLARAK SAHNELENİYOR..

EVRİM..
EVRİM BİZ BİRŞEY DİYORMUYUZ SENİN OLİMPİYATLARI CANLI CANLI İZLEMENE HİÇ HASETTEN ÇATLIYORMUYUZ ;) ÇOK ÖPERİM AKDENİZ SAHİLLERİNDEN SENİ..

KIYAK..
GÖRSEN İÇİN PARÇALANIR SANIRIM KIYAK..GÖSTERİDEN KEYİF ALAMAMA NEDENLERİMDEN BİRİDE BU..