31 Mart 2010

..SERSERİ MAYINLAR-İZLENMELİ..

Masal tadında kaldı zihnimde filmin pek çok sahnesi..Uzun süredir bu kadar samimi biraz da bizden matrak bir film izlememiştim..
İtalyan aile yapıları o meşhur kalabalık, çok konuşan neşe dolu İtalyan yemek masaları..
Film de en çok baba ve hala ve karakteri beni çok heycanlandırdı, bir de üstüne Akdeniz'e yakışır kıpır kıpır müzikler..
Finalde de Sezen Aksu şarkısı nasıl iyi geldi..
Filmin bir repliğini yaşam arşivime çiviledim bile,
"Başkalarının istediği hayatı sürersen, yaşamının değeri kalmaz"

3 yorum:

Kirli dedi ki...

İzlediğim ilk Ferzan Özpetek filmiydi. Harem suare dahil hiç bir filmini izlemedim. Eski filmlerini halen izlemeyi düşünmüyorum. Ancak, bu film gerçekten hoşuma gitti. Bir akdeniz filmi. Bir eşcinsel filmi. Bir aile filmi. Bir aşk filmi. Bir komedi filmi. Bir dram filmi. Kısacası hayattan bir kesit. Üstelik bizden bir film. İzlenmeli kesinlikle. Kiminle izleyeceğinizde önemli...

Imge dedi ki...

Kıymetcim benim de izlecekler listemde ilk sırada duruyor bu film.. Umarım bu hafta sonu fırsat yaratırız bakalım. Genelde olumlu yorumlar duyuyorum zaten, sen de İtalyan aileleri, sofraları ve Akdeniz dedin ve canımı istettin doğrusu..:))

Adsız dedi ki...

Filim cok güzel kurgulanmış bir sinema eleştirmeni değilim bir izleyiciyim cidden keyif aldım hepimiz cok güldük filme 7 den 70 e bir sürü insan vardı.

Herkez ciddi anlamda neşe icinde izledi keyifle. Kendinizden birşey mutlaka buluyorsunuz.

Ferhan Özpetek abimiz filmin sonunda kardeşler yapa yanlız kaldılar onlara bir konu bulsaymış iyi olcakmış büyük abi babala barıştı tamam kücük kardeş kala kaldı öylece onlara cok üzüldüm .

Büyükanneye hayranım bende bir makarna fabrikasında makarnalara dokunmak istiyorum ve büyük annenin yediği tatlılardan istiyorum....

Filimde şimdi ne olucak diye bekliyorsunuz ve nasıl film bitiyor anlıyamıyorsunuz icinde resmen yaşıyorsunuz.

İtalyanlar aynı biz Türkler gibiler hic farkı yok sıcacıklar buda sizin filmi yakın hissetmenizi sağlıyor.

Lecce de cok güzelmiş ...

Emegi gecen tüm ekibe benden tüm kır çicekleri armağan olsun ...