21 Şubat 2010

..LEYLEĞİ HAVADA GÖRMEYİ İSTEMEK..

Ulus hükümet meydanında bulunan tarihi yapı. Roma imparatoru justinien'in 362 yılında Ankara'dan geçisi şerefine yapılmıştır. Halk arasında Belkıs minaresi denir..
Ankara'nın alışveriş merkezinin Ulus olduğu o uzun yıllar öncesi benimde yürüyen merdivenle ilk tanıştığım yıllara rastlar.. Ve çarşıya gitmeninde bir keyif olduğu o yıllarda; günün sonuna doğru yorgun argın eller, kollar, dolu dolu hızlıca adımlarla dolmuş sırasında yer bulmaya çalışırdık annemle..
Hafızası daima sıkıntlı olanlardanımdır.. Hatırlayamam çocukluğuma dair pek çok detayı/anıyı.. Ve de cam gibi hafızası olanlarada şaşkınlıkla bakarım nasıl bu kadar berrak olabildiğine..
Ve O yıllarda bu şahane yapının etrafından kalkardı Ankara'nın irili ufaklı semtlerine dolmuşlar.. Ve Yine o yıllarda dolmuşa binmek benim için sıradan bir duyguyken yıllar sonra oğlum bana ne kadar çok dolmuşa binmek istediğini ifade edince şaşkınlıkla yüzüne bakakalmıştım..
Annesi tarafında eli tutularak yürüyen her şeye merakla bakınılan o çocuk yıllarımda bu anıtın beni etkileyen bir tarafı yoktu ben üstünde yuva yapan Leyleklerin derdindeydim..
Çarşıya gitmek demek Leylekleri görmek demekti benim çocukluğum için birazda..
Uzun yıllar, çok uzun yıllar sonra tekrar gittim..Anıt yerinde; sakin, tamda olması gerektiği gibi durmakta..Sanki yıpratıcı yıllara inat, yaşananlara anılara cevap verircesine..

6 yorum:

uctemmuz dedi ki...

ne zamandır leylekleri düşünmemişim. Çocukluğumuda Minanem'de kaldığımızda-babamın büyük Teyzesi olur kendisi_ tak tak tak diye ötüşleri gelirdi kulağımıza.
ben çocukluğumu iyi hatırlıyorum, hayret. halbuki gerçekten berbat bir hafızam vardır.:)
Aynı yaşlarda sayılırız Kıymetim, sıkıntılardan geçiyoruz. Çocukluğuna kaçmak dinlendiriyor insanı.Tamir bile ediyor.:)
seni seviyorum ben.

Deniz dedi ki...

Ne güzeldir ki seninle aynı muhitte büyümüş, aynı okulda öğrenci olmuş ve aynı dolmuşa binip öteberi almaya Ulus'a gitmişim. Ulus güzeldir, hatırlattıklarıyla. Ya da güzeldi...

:)den dedi ki...

Çocukluktan kalma bir anıyı yakalamakla gelen mutluluğun tarifi yok öyle değil mi?
Sevgiler...

Zamandan Sızan dedi ki...

ÜNSAL..
HAKLISIN SIĞINIYORUM BOLCA VE DE ÇOKCADA HATIRLAYAMADIĞIM ÇOCUKLUĞUMA..TAMİR EDİYOR MU BİLMİYORUM AMA HALA İÇİM ÇOK ACIYOR..

DENİZ..
HAYATTA ÖYLE GÜZELKİ YAŞAMIMA SENİ SOKTU ÖZEL KADIN ÇOK SEVDİĞİM KADIN..

:)DEN..
HAKLISIN ÇOK HAKLISIN BENİM GİBİ HAFIZASI KISIR BİR İÇİN ÖZELLİKLE İLAÇ GİBİ..AMA BU ARA ESKİLER SADECE ÖZLEM DOLU..ÖZLEMLERLE DOLU..ÖZLEDİKLERİMLE DOLU..
ÇOK SEVGİLER GÜLDEN..

Adsız dedi ki...

eskilere döndüm sayenizde.
benim derdim de leyleklerdi hep, ne kadarda kıymetliydi oradan geçmek.
şimdi oraya 200 metre çalıştığım yer.
kaç kez gittim diye düşündüm?
en kısa zamanda çocukluğuma dönülecek :)
Yeşim

Zamandan Sızan dedi ki...

YEŞİM..
BANADA HABER VER, SENİN GÖZÜNDEKİ DEĞİŞİKLİĞİDE BİLMEK İSTERİM.. OLMAZ MI?