02 Mart 2009

..BU ARA YEME,İÇME,GEZME,TOZMA,DİNLEME,İZLEME VE KEŞİFLER..

Hayli etkileyici onca anlamsız gişe filmlerinin yanından ayrılıp izlenmesi gerek bir film..Aldığı Oskarlarından değil öyküsünden daha çok..
http://www.slumdogmillionairemovie.co.uk/

Adıyla müsemma bir film Karamel..her kadının kız arkadaşlarıyla beraber izlemesi gereken; kadına, yaşama ilişkiler dair harika bir kadın elinden çıkma Lübnan filmi.. fragmana göz atmakta yarar var..
http://www.bacfilms.com/site/caramel/
Ankara Soroptimist Klüplerinin "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ve geliri "İlköğretim okullarına içme suyu arıtma istasyonları"projesine bırakılacak olan "Kadın Ressamlar Karma Sergisi"..bu ülkede yapılması gereken o kadar çok proje var ki..
http://www.soroptimistturkiye.org/

Ankara'ya sürekli yeni balıkçılar açılmakta..sevdiğim yerlere sadık kalan müşteri gurubundanımdır..konu balık olunca sürpriz yaşamak istemem; mutfağına, mekanına güvendiğim yerlere gitmek ilk tercihimdir..ama bazen de değişik yerler keşfetmek insana iyi geliyor..iki hanımın büyük bir özenle açtığı Buğu gibi..ilk ziyaretim: şık bir mekan, özenle seçilmiş servis materyalleri, ortalamanın üstünde lezzetler ama ilgisiz personel!!
Buğu Balık Evi Tel : 23 666 23
Ayda bir toplanılan tiyatro mezunları yemeğinden sonra bu yıl sanat kurumunun en iyi kadın oyuncu ödülüne layık görülen “Japon Kuklası” oyunuyla Serpil arkadaşımıza hem ayılmak hem de kutlamak için gece çayı içilmeye gidildi..(hala bilet bulamadığımdan izleyememiş olsam da)
Diğer sınıf arkadaşları en iyi erkek oyuncu ödülü de oyundaki performansıyla “Bir halk Düşmanı” oyuncusu Oktay Dal’ın.
Başka bir zaman evimizin karşına açılan yeni bir balık restoranı denendi..Maalesef mekanda ciddi koku ve havalandırma; yetmezmiş gibi balığın lezzetinde sorunlar vardı..Personelin tüm iyi niyetine rağmen 2 saatten fazla kalınamadı..Bildiğin yerden şaşma yine altın kural olarak hafızama yer etti..
http://www.per-sea.com.tr/
Ankara da bir pazar gününü, aynı mekanda uzunuzun saatler geçirmek, üstelik yemek yemeği seviyor ve uzaklık kavramı sadece soyut bir kavramsa ve de leziz Yayla Karadeniz Yöre yemeklerinin tipik bir Trabzonlu Süleyman Cici'nin bizzat kendi elleriyle hazırladığı o muhteşem tatları kaçırmadınız demektir…
Kendimi kaybederek yediğim az yer vardır..
Tüm sıcaklığıyla ahşap bir mekanda, içerisini ısıtan kocaman bir kuzinede mis gibi çaylar her daim içmeniz için hazır dumanı da üstünde tüterken, fırın bölümünde de pişmekte ya da pişmiş haldeki patatesler hemencik orada yemeniniz için ayaküstü sohbette katık olur.. o şahane kuzine bir çoğumuzun çocukluk anılarına dokun verir..belki ailemizin belki de büyükannemizin evi canlanıverir.. anılar; unutulduğunu sandığımız yerler, dokular, kokular gözünüzde bir bir canlanır o an.. nefis kokuların yükseldiği keyifle birazdan servis edilecek o muhteşem kuymaklar, hamsiler, laz börekleri aklınızda uçuşurken bu kadar yemekten sonra nasılda bu Karadenizlilerin enerjik ve eğlenceli olduklarına dair kendinizi yorum yapar bulursunuz..denenmeli mutlaka..
http://yaylakaradeniz.com/

Eş dostla yapılan kaçamaklar lezzet yolculukları ve ardından bayıldığım gençlerle geçen zaman daha da anlamlıdır insanın yaşamında..Yalnız büyüyen çocukların artık kardeşlerini ailelerin yakın dostlarının çocukları yada kuzen çocukları almakta.. inanırım küçüklükte beslenmeli bazı duygular..yarınlarda birbirlerinin kardeşleri olacaklar destekçileri olacak..her biri bu ülkenin yada dünyanın farklı yerlerine okumaya, yaşamaya gitseler de çocukken paylaşılanların yerini hiç biri tutmayacak.. Tutkun ağabeylerine çok düşkün her birini tek tek özel çok sever..onlarla beraber olmak onu daha da genç bir erkek yapıyor..her birinin şahane özelliklerini kendine örnekliyor..onların hepsine bayılıyorum..iyi ki varlar ve yalnız değil(ler)..

Ankara da yeni bir mekan daha Num Num İstanbul'un bir bir marka mekanları Ankara ya gelmekte..İstanbullular Ankara müşterilerinden memnun mu bilmem ama bizim içinde değişiklik olmakta..
bizim için genellikle sinema öncesi kahve molası verdiğimiz bir mekan olarak kalmakta NumNum..yemek yemeği kısa bir zamana sıkıştırmaktan hoşlanmayanlar gurubunun insanlarından oldum artık ben..
http://www.numnum.com.tr/
Bazen çok spontan olaylar gelişir hiç aklınızda yokken bir grup düzenli buluşan erkelerin ısrarlı bir davetini (aslında için için gitmek isterken) gitmenin genel toplantı kurallarına aykırı olmasına rağmen daveti arkadaşınla kabul etmek..Üstelik çok eğlenmek..yıllar sonra şaraba ihanet etmek ve rakıyla onlara eşlik etmek..
Bir toplantı sonrası salonu kapatılmış bir mekanda bardakların birbirine dostlukla vururken çıkardığı çın çın seslerine bol kahkahaların eşliği..
Evde yeni denemler yapmak..başkalaşmak istemek..daha farklı nasıl olabilir ki denemeleri yapmak..bazen hep yaptığını tekrarını yapmak bazen buda böyle nasıl olur ki bir denesem mi demek ve yapmak..muhteşem lezzetlere yelken açmak..bazen de ev ahalisinin senin lezzetlerini yıllar sonra bile anımsayacakları farklı lezzetler yaratmaya çalışmak...”ah onun yaptığı da bambaşkadır” ı duyma hayali...
Kuzenlerle bazı hafta sonlarında sağlıklı kahvaltı keyifleri yapmak..zararsız ufak dedikoduların olduğu uzun zamanlar geçirmek..

8 yorum:

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Diyordum ki ne guzel dolu dolu bir yasam, dolu dolu dostluklar ve yasamin yaninda bu olumlu bakis.. (yollayamiyorum yorumumu, tekrar olursa kusura bakma)

Deniz dedi ki...

Evet seninle deli gibi oradaaaan oraya gezemedim ama, bu tablonun en mühim elemanı olan Portakallı Ayvalı Kerevizin tadına baktım. Herşey boş, hayatın anlamı kereviz, hele de portakallı ayvalıysa... Bu blogda da şunu söyledim ya: "ELİNE SAĞLIK"

Adsız dedi ki...

-beyhancım o gün kıymete gittim kereviz pişirmiş.

-eee? (hafif kıskançlık tonu)

-portakallı, cok güzeldi, denemelisin...hem zamanı, hem de vitaminli. (arkadaşını seven onun iyi beslenmesini isteyen dost tonu)

-ne yani benim tarifimden daha mı güzel? (ortadan çatlama tonu) hem benimki çok basit. su yerine portakal suyu. :))) (ciddiyetsizlik tonu)

yarı şaka yarı gerçek bir diyalogdan...

Imge dedi ki...

Kıymeeett, bayılıyorum senin bu bol resimli keyif yazılarına..:)

Burada da Buğu Balık, Num Num ve senin yaptığım o harika şeyler gözüme en çok takılanlar oldu..:)

Buğu'nun personeli ilgisizdi demişsin, ama tabaklar da çok şık ve leziz görünüyor doğrusu.. Biraz geç olacak, ama afiyet olsun..

Num Num, tam da dediğin gibi hızlı atıştırmalık mekan.. Biz severiz kendisini, ama sadece sinema öncesi kısa bir yemek için tercih ettiğimiz yerlerdendir.. Dediğine katılıyorum: sefasız, koştura koştura yemek yemek bana göre de değil!

Son olarak da ellerine sağlık! Millete kilo aldırırken, kendin tam gaz zayıflıyormuşsun gibi geldi bana İstanbul'dan bakınca..:)) Doğru mu görmüşüm?

Keyfiniz bol olsun..

gezicini dedi ki...

ooooh ne güzel şeyler bunlar maşallah! Allah afiyetle yemek içmek nasip etsin. ben de oğlanla panorada num num takılıyorum, bazı hafta içi günlerde. mama sandalyesine oturuyor, oooh.
not. bizi yemeğe çağırmıyorsun, farketmedim zannetme :-(
sevgiler
gorki

uctemmuz dedi ki...

Bu oturduğum yerde beni gezdiren arkadaş yazılarına bayılıyorum ben.:)

Yok yok bu kadar enerji beni aştı, ben seninle sadece başbaşa bir kahve içmek istiyorum.
O yetecek gibi...yanında bol muhabbetle tabi...:)

Zamandan Sızan dedi ki...

MEHTAP..
BİLİYORUM Kİ ÇOK UZAĞIMDA OLMAYAN DOSLARIMLA HIZLA KARŞILIKLI PAYLAŞIMLARIM ARTMAKTA..

DENİZ..
SANA SÖYLETTİM YA DENİZİMMM

BEYHAN..
KARNIYARIKLAR KEREVİZLER TADINA BAKILACAK LİSTELER UZUYOR..

İMGE..
BEKLİYORUM SENİ SENİN GİBİ SIKI BİR YEMEK PARTNERİYLE BİR KEZ DAHA BUĞUYA GİDİLECEK..YORUMLAR BERABER YAPILACAK..
(HERYERE II KEZ ŞANS VERMEK GEREK GEÇMİŞTE BENZER BİR İŞ YAPTIĞIMIZDAN YAŞANAN OLUMSUZLUĞUN MÜESSESE SAHİBİNE ÇIKARILMAYACAĞINI BİLENLERDENİM..
AZ DA KİLO VERDİĞİM SÖYLENEBİLİR :)
YUPİİİİ.. MEHTAP SAĞOLSUN HEPİMİZİ HİZAYA GETİRECEK :))

GÖRKEM..
HERDAİM KAPIM AÇIK YAKIŞIKLI OĞLUMLA SANA TATLIM NE ZAMAN İSTERSENİZ..KUZENİDE KAPIN GELİN..

ÜNSAL..
SENİNLEDE UMUTLADA GEZECEĞİZ..SİZ GELİNDE..ÇOK SEVGİLER SANA VE UMUT'A

kıyak dedi ki...

bence bu film oscar'ı haketmiş...
farkındaysan yemek kısmını teğet geçtim...