25 Kasım 2008

..İSMİYLE MÜSEMMA..

bigchefs
Hayatın belki de hiçbir zaman diliminde karşılaşma ihtimalinizin olmadığı biri ya da birileri ile önce satırları; ardından satırlarının arasına saklanan; kendisini keşfetmek, ardından da somutlaştırmak..
Rutin soğuk bir Ankara sabahında; kokusu evin her yerini sarmış günün ilk kahvesi ve kahvenize eşlik edecek tatlı niyetine şahane müziklerle tatlandığınız Power xl eşliğinde posta kutuna gördüğünüz “Yolum Ankara’ya düştü; zamanlamalar uyarsa tanışalım mı?” teklifi gününüze başka, bambaşka bakmanızı sağlar..Hani şu karşı koyamadığınız şahane dumanı üstünde bir kahvenizin yanına da ilk kez tadacağınız bir kekin damağınızda bırakacağı ilk aromalı lezzeti gibi şiddetle merak içine girersiniz..
Uzunca bir süredir,sanki gizlice okunan günlükleri ve ondan gizlice senin okuduğun ortaya çıkmış hal şaşkınlığı gibi meraklar iyice depreşir gün yüzüne çıkıverir..
Gelecek kişi; içinden deniz geçen şehirde yaşar ve bir zamanları da Ankara da geçmiştir... Gelecek planlarını Ankara üzerine kurarken hayat onu denizi olan şehre sürüklemiş… Kendisine son şeklini kazandırdığı okulunu ve bu şehrin dinginliğine veda etmesi de uzun sürmemiş.. Kaptırmış oralara kendini şimdi bir yabancı gibi bakarken Ankara sokaklarına, mekanlarına…
Burada ki hep ürkmüş hep mesafeli davranmış uzaktan uzağa bayıldığı içinden denizin geçip gittiği İstanbul'a..Ama o şehir ki onun çok sevdiği bir sürü arkadaşını alıvermiş içine ve bir daha da bırakmamış...İşte bu şehrin kadını gelmiş Ankara’nın kendi halinde az biraz daha sonra yaşamının tümünü geçirmeyi hayal ettiği, içinden deniz geçmese de olağanüstü Laciverti olan Akdeniz’in en güzel şehri Antalya da gönlü olan bu kadına...
İyi de yapmış...
Bu aralar telaşı bol, üzüntüsü ve hüznü yakasında olan bu şahane insanla kesişmiş yolları.. uzun uzun konuşmuşlar Şili şarabı eşliğinde anlatmışlar satır aralarında ki kendilerini, sevdiklerini, sevmediklerini ve birbirlerini…zamanında elverdiğince soluksuz anlatmışlar... sevdiği bir sürü insanı kaptırdığı İstanbul da hasretle andığı Serpil'i Feriha'sı Hatice'si ve diğer onlarca sevdiği isimlere bir yenisi daha eklenip ardından el salladı..bir daha ki buluşma belki de içinden denizin geçtiği şehirde olur bellimi olur..

Sevgili İmge yine gel bu sefer telaşını,hüznünü silkelede gel..

9 yorum:

Imge dedi ki...

Kıymet,

İnanamıyorum.. Şimdi blogumun başına geçtim ve hüzünlü havayı dağıtıp, Big Chefs buluşmamızı yazacaktım.. Sonra keyifli anları kronolojik sırayla yazmaya karar verdim. Yani seninle buluşmamızı en sona saklayayım dedim. Sonra hâlâ çok havamda olmadığım için elim gitmedi ve yazmadan önce takibimdeki bloglara bir bakayım dedim ve ilk senin sayfanı açıp, bu harika yazıyla karşılaştım.

Ben şimdi bu kadar güzel bir yazının üstüne ne yazsam boş!! :)Ellerine sağlık.

Daha önce de söylemiş olabilirim, ama bir kez daha tekrar edeyim: Bu seferki Ankara yolculuğumun en keyifli akşamıydı birlikte geçirdiğimiz o Big Chefs akşamı.. Hem o keyifli akşam için hem de bu güzel yazın için çok teşekkürler.. Her ikisinin de bana çok iyi geldiğini kesinlikle söyleyebilirim. :)

Sevgiler..

Demet dedi ki...

Kiymet ne güzel yazmissin ya...

Zamandan Sızan dedi ki...

İMGE..
YAZANA DEĞİL YAZDIRANADA BAKALIM LÜTFEN ;)
HER ŞEY ÇOK GÜZELDİ NE MUTLUKİ DUYGULARIMI DOĞRU İFADE EDEBİLMİŞİM..
ANKARA DAN ÇOK SEVGİLER SEVGİLİ İMGE CİM..

DEMET..
TEŞEKKÜR EDERİM DEMET..TANIŞTIĞIM İNSANDA ÇOK MÜSTESNA BİRİYİDİ..UMARIM BİR GÜN SENİNLEDE KONUŞABİLİR VE DÜŞÜNCELERİMİ PAYLAŞABİLİRİM..ÇOK SEVGİLER SANA..KAR RESMİ BEKLİYORUM :)

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Ankara havasi geldi taa buralara.. Ozlemis miyim ne?

Zamandan Sızan dedi ki...

MEHTAP..
ÖZLEMİŞSİN HAYDİ GEL..SENİ MİSAFİR ETMEKTEN MUTLULUK DUYARIM..

Onur dedi ki...

Biz Ankaralılar bulaşamadık daha:))
Bravo size.

Zamandan Sızan dedi ki...

ONUR..
DOĞRU BİZ SENLE PAPSİDE BİRA İÇECEKTİK..NE ZAMAN YAPSAK Kİ?

Onur dedi ki...

BAYRAMDAN SONRA PATLATALIM. BENDE TIRMANIŞTAN YENİ DÖNMÜŞ VE ANLATACAK BİŞEYLERİM OLMUŞ OLUR.:)

Zamandan Sızan dedi ki...

ONUR..
TAMAM VE DE KEYİFLE..