16 Temmuz 2008

CANİMU-YAVRİMU-PEDİ MU-AĞAPİ MU-KUKLAKİ MU

Uzun yıllar evvel okuduğum kitapçı rafında tekrar görünce yüzümde kocaman bir gülümsemeye neden olan şahane kitap..Dayanamadım arkadaşıma hediye aldım o da okumalı herkes okumalı..
Turgut Özakman'dan kaçırılmayacak bir roman..
Kitap ölen dayısının hanımı olan tiyasına aşkını konu ediyor..
Küçücük bir çocukken tiya'sına bir anne özlemiyle sevgisi ve tiya'sının da evlat eksikliğinden ona kol kanat gerdiği zamanlardan daha sonrada hastalıklı bir aşka dönüşen hayatları anlatıyor, İstanbul ve Cumhuriyet'in ilanıyla beraber yaşanan o muhteşem değişim olağanüstü anlatılmış..

Kitaptan..

"İstanbul bu işte! Dünyanın merkezi. Tarihin dört yol ağzı. İnsanların harman olduğu yer. İstanbul'un bir çok adı vardır. Bence en anlamlısı, Ümm-ü Dünya, yani Dünyanın Anası. Bakırköy bu ananın has kızıdır!"

6 yorum:

Delfina ; dedi ki...

sen beğendiysen ve öneriyorsan ben de alayım hemen...son zamanlarda kitap okumaz oldum,bu kitapla kelime dağarcığımı genişletmeye başlarım belki yeniden kıymetcim...

Onur dedi ki...

Kıymet,
Bu haftasonu (19-20 Temmuz 2008) Abantta Yamaç Paraşütü Şenliği var. Ankara civarlarındaysınız topla evin beylerini gelin. Biz orda olacağız.

uctemmuz dedi ki...

İsmi ne kadar zarif Kıymet'ciğim...Yazarı zaten tanıyoruz. Ben bu ara okuma işini sermiş durumdayım, belki beni kendime getirir.
Sevgiler canım...:)

Unknown dedi ki...

offf artık eşyalarım gelsinn, 2 tane kitap getirdim yanımda, hemen bitmesin diye azıcık azıcık okuyorum, bu kitabı da almam lazım Türkiye'ye gelince.
Tatil nasıl tatil, deniz istiyorumm, bronzlaşmak istiyorummmm..
öptümm

Zamandan Sızan dedi ki...

İŞİTME KAYBI..
UTLAKA OKUMALISIN OKUMANIN TADINI TEKRAR HATIRLAYACAĞIN KADAR SEVECEKSİN..

ONUR..
NASIL İSTERDİM..RESİMLER HARİKA GÖRÜNÜYOR..BİR DAHAKİ SEFERE MUTLAKA..YİNE HABER VERİRSEN ÇOK MUTLU OLURUM..ÜSTELİK ORALAR BENİM MEMLEKETİM SAYILIR :)
ZARİF DAVETİN İÇİN TEŞEKKÜRLER..

ÜÇ TEMMUZ..
OKU OKU ÜNSAL İYİ GELECEK İNAN..

EVRİM..
BENDE ÇİN'DE OLMAK İSTİYORUUMMM ;)
TATİL ŞAHANE GİDİYOR BENDE ÖPTÜM..

Kültür Mantarı dedi ki...

biz bakırköy de yaşıyoruz. Bakırköy'ün hiç te öyle bir anasının kızı duruşu yok bu günlerde. daha çok anasının gözü bir bakışı var ki, gece dışarı bile çıkmayız biz Bakırköy de.

Salak salak türkü barlar, mafyozi bozuntuları, EMO gençlik, sessizce evlerinde oturan gayrimuslimler..