13 Eylül 2007

TATİLDEN KALANLAR ''ZİRVE TAHTALI''...

























ANTALYA'NIN KEMER İLÇESİNDE YENİ KURULAN TELEFERİKLE DAĞI,DENİZİ VE KARI AYNI ANDA YAŞAYACAĞINIZ MÜTHİŞ BİR KEYİF VAR ARTIK..



2365 METRE RAKIMLI YAKLAŞIK 4,5 KM UZUNLUĞUNDA AVRUPA'NIN EN UZUN DÜNYANIN İSE İKİNCİ UZUNLUKTATELEFERİKLE YERDEN SADECE 10 DAKİKALIK BİR ZAMAN DİLİMİN DE ZİRVE KEYFİ YAŞIYORSUNUZ..ÇIKARKEN SEDİR AĞAÇLARININ, BİTKİ ÖRTÜSÜNÜN, DENİZİN SONSUZLUĞUNUN KEYFİNİ YAŞIYORSUNUZ..2000MT DEN SONRA BİTKİ ÖRTÜSÜNÜN TAMAMEN BİTMESİ KUŞLARI ONLARIN AİT OLDUĞU YERDEN YUKARILARDAN SEYRETMEK MÜTHİŞ..ZİRVEDE YEMEK YEMEK ÇAY İÇMEK VEYA GÜNEŞLENMEK İSTERSENİZ DE BU SİZE KALMIŞ..HER YARIM SAATTE BİR TELEFERİK KARŞILIKLI YOL ALIYOR 1KİŞİ 40LİRA..
TELEFERİK 80 KİŞİLİK KAPASİTEDE VE DÜNYA ÜZERİNDE 13.000 TELEFERİK KURMUŞ İSVİÇRE FİRMASI TARAFINDAN KURULMUŞ..TURİZİME KATKISI YADSINAMAZ DENİZE GİRDİKTEN SADECE 1O DAKİKA SONRA KAYAK YAPILACAK DÜNYADA BAŞKA HİÇ BİR YER YOK... BU KIŞ PİSTLER HAZIRLANACAK KAYAK YAPANLAR İÇİN KAÇIRILMAYACAK BİR KEYİF OLACAK...



ZAMANDAN SIZANIN NOTU:1 LİTRELİK SUYA 10LİRA VERMEK İSTEMEZSENİZ YANINIZDA BULUNDURMANIZI TAVSİYE EDERİM...



8 yorum:

gaykedi dedi ki...

bir kişi 40 lira çok abartı bir rakam yaa! sonuçta on dk çünkü yarım saat için bile değil! bu arada keyifler yerinde bende (bizde) merak etme canımcım :)

Deniz dedi ki...

Rüyanda görmüşsün bizi :) En yakın zamanda seni görmek isterim :) Rüyayı bilemem de özledim güzel sohbetini )

Zamandan Sızan dedi ki...

GAY KEDİ SEVİNMEK DÜŞER BANA DA İKİNİZ ADINA..NETİCEDE İKİLİ BERABERLİKLERİN ÇOK SINANDIĞI BU ZAMANLARDA..

DENİZ BENDE ÇOK İSTİYORUM GÖRÜŞMEK ORGANİZE OLSAK DA BİR KEYİF KAHVESİ İÇSEK..HAZIR BEN EV YERLEŞTİRİYORKEN SİZLERİN O ENGİN ZEVKLERİNİZDEN YARARLANSAM NASIL İYİ OLUR..HADİ EN KISA ZAMAN DA YAPALIM..

Onur dedi ki...

Yıllar önce her sene Tahtalı dağına mutlaka giderdik. O muhteşem dağa tırmanmaktan büyük bir keyif alırdım. Özellikle saatler süren kış tırmanışlarını çok severdim. Çünkü denize yakınlığından dolayı çevresine nadiren bulut toplanır ve zirveden kışın bile bütün serik-manavgat sahil hattı gözükürdü. Sonra yavaş yavaş biz doğa severler dışında kravatlı bir takım adamlar geldi tahtalı zirvesine, onların ardından iş makinaları geldi. Zirveye yollar yaptılar. Zirvedeki zirve defterimizi söktüler. Ardından Tahtalının bekaretini aldılar.

Dağcılık federasyonu, üniversite dağcılık kulüpleri, özel kulüp ve dernekler ve Kemerli yerel halk bir araya gelerek dava açtık. Davayı kazandık. Danıştay yürütmeyi durdurdu. Ardından bütün planları iptal etti. Resmi Bilirkişi "Doğal Hayatı Koruma Derneği" ve gayri resmi bilirkişi "National Geographic Society Türkiye" raporlarına dayanarak Antalya İdare mahkemesi işletmenin dağdan tahliyesine ve tesislerin yıkımına karar verdi. Peki tesis niye hala orada????????????????????????

Biraz can sıktım özür dilerim.

Not: Dünyada Zirvesine Teleferik Hattı Kurulan Tek Dağ Tahtalı Dağıdır.

Unknown dedi ki...

Manzara haika- imiş bir zamanlar şimdi havalarda kablolar uçuşuyor.


Doğayı beleşe keşfediyoruz sonra kıymetini bilmiyoruz malesef..

Zamandan Sızan dedi ki...

ONUR YA OLMADI ŞİMDİ..BEN HEVESLİ HEVESLİ YAZDIM AMA ELBET SİZLER GİBİ ÖNCE DOĞA VE DOĞANIN KURALLARI DİYE DÜŞÜNMEDİM!!!
SİZLER GİBİ ZORU DEĞİL KOLAYI SEÇEN BEN GİBİLER HAZIRCA 10 DAKİKA DA ZİRVE YAPIP YAŞADIKLARINI YAZIP SONRA DA UNUTUP GİDİYORUZ..
ŞÜKÜR Kİ HALA SİZLER GİBİ DOĞA SEVERLER VAR..
HIMMM BİRAZ UYANIK OLMAK İNTERNETTEN VERİ TOPLAMAK GEREKMİŞ..BİLMİŞ BİLMİŞ YAZINCAYA KADAR :((
AMA ÇOK KEYİFLİYDİ YA YUKARILARDA OLMAK.. BU DURUM DA SAATLERCE VE GÜNLERCE TIRMAMAN İNSANLARIN NASIL BİR HAZ ALDIĞINI DÜŞÜNEMİYORUM BİLE..

Zamandan Sızan dedi ki...

JADE
ÜZÜNTÜMÜ ONURA BIRAKTIĞIM MESAJ DA İLETTİM..(ÜSTE)
DİYECEK SÖZ KALMADI..
ÜZÜNTÜDEN BAŞKA...

Onur dedi ki...

Hehe Greenpeace'çiler sarmış burayı:))))
Yazık Kıymet hanım kırk yılda bir zirve yapmış, onu da burnundan getirdik:)
Sizin bir suçunuz yok. Yazılanları üstünüze almayın. Siz o anın verdiği heyacanı, bir gezi anınızı paylaşmışsınız. Teleferiği ve beton yığınını zirveye dikenler utansın.
Bende aslında bu kadar çevreci değilim ama sürekli gittiğiniz bir yerin tahrip olduğunu görünce çevreci kesiliyorsunuz birden.

Türkiyede elbette Kayak turizmi yapılsın. Yeni tesisler kurulsun ama bu tesisler uygun dağlara uygun konumlara yapılsın. Doğayı tahrip etmesin, yollar, kayak pistleri için ağaçlar kesilmesin, Lafa gelince herkes küresel ısınmaya karşı. Suyumuz bittiğinde anlayacağız.