28 Şubat 2010

..NE DİLEDİĞİNE DİKKAT ET!..

-El paso-Bahçelievler-
Hayat sen planlar yaparken başına gelenler midir?

Keyifsizliğimin dip yaptığı günlerden birini yaşıyorken bir telefon almak çok kıymetli kuzenlerimin birinden..
Aslında kuzenden çok abla yakınlığında; hayatını, duruşunu, yaşam serüvenini ciddiye aldığım örneklediğimdir.. Yeri bambaşkadır,çok başka..
Uzun zamandır çok sevdiğim birini bu kadar soluksuz dinlememiştim.. Hayatına katık olamıştım.. Biri için bu kadar kalbim çoşkuyla çarpmamıştı dualarımıda esirgemeden paylaşmamıştım..
Hayatın nelere gebe olabileceği gerçeğini yaşadım o asil yüzünde onun yine saatlerce anlatırken o..
Dedim ki, iyi ki yaşıyorum benim yaşamımda bir şeyler buz inceliğindeyken hâlâ çoşkular baharlar açıyor başka yüreklerde..
Kendimi çok özel hissettiğim bir geceydi şarabın tanıklığında yine yaşadığım..Kendimi hafife aldığımı anladım yine..Hafife almamalıyım bir kez daha anladım..Herkesin yaşamanında aynı yerde olmayabilirim ama bazı kalpler beni çok değerli buluyor..Kıymet veriyor yine bir kez daha anladım..



Hayat beni kolay kolay şaşırtmaz yanılgı ve hata paylarım vardır baktığım tüm köşelerde..Ama ikidir çok özel paylaşımlar yaşıyorum ki hayat beni şaşırtıyormuş..

25 Şubat 2010

..KALBİM SENLE DİLEĞİN GİBİ KULLAN..

-Mezzaluna-Bilkent-

Acayip bir kadın arkadaşım var..

Ben;

Gergin dönemlerimde tüm varlığımı soyutlarım sevdiklerimden..Yalnız olmak isterim, hem de çok yalnız..Dünyamı kaparım, öfkelerimi, sevgimide sunmam, dokunmam hatta gözlerine bakmam bile..O kadar acıyımdır o kadar fena..

Bana bugün "kalbim senle dilediğin gibi kullan" dedi..Başka bir zamanda "bakışlarındaki kalpleri topluyorum" demişti..

Kendisiylede paylaştım;zekan beni ürkütüyor! ama aynı zamanda sonsuz kalite hissettiriyor..Çok özel, çok zeki, tamda olması gereken kıvamdaki bir kadınsın..Kendini iyi tanıyan, kendisini ifade etmeyi bilen ve güvenli..

Keşke benim tasarrufumda özel bir cümlem olsa da sadece onun için kullanabilsem..

21 Şubat 2010

..LEYLEĞİ HAVADA GÖRMEYİ İSTEMEK..

Ulus hükümet meydanında bulunan tarihi yapı. Roma imparatoru justinien'in 362 yılında Ankara'dan geçisi şerefine yapılmıştır. Halk arasında Belkıs minaresi denir..
Ankara'nın alışveriş merkezinin Ulus olduğu o uzun yıllar öncesi benimde yürüyen merdivenle ilk tanıştığım yıllara rastlar.. Ve çarşıya gitmeninde bir keyif olduğu o yıllarda; günün sonuna doğru yorgun argın eller, kollar, dolu dolu hızlıca adımlarla dolmuş sırasında yer bulmaya çalışırdık annemle..
Hafızası daima sıkıntlı olanlardanımdır.. Hatırlayamam çocukluğuma dair pek çok detayı/anıyı.. Ve de cam gibi hafızası olanlarada şaşkınlıkla bakarım nasıl bu kadar berrak olabildiğine..
Ve O yıllarda bu şahane yapının etrafından kalkardı Ankara'nın irili ufaklı semtlerine dolmuşlar.. Ve Yine o yıllarda dolmuşa binmek benim için sıradan bir duyguyken yıllar sonra oğlum bana ne kadar çok dolmuşa binmek istediğini ifade edince şaşkınlıkla yüzüne bakakalmıştım..
Annesi tarafında eli tutularak yürüyen her şeye merakla bakınılan o çocuk yıllarımda bu anıtın beni etkileyen bir tarafı yoktu ben üstünde yuva yapan Leyleklerin derdindeydim..
Çarşıya gitmek demek Leylekleri görmek demekti benim çocukluğum için birazda..
Uzun yıllar, çok uzun yıllar sonra tekrar gittim..Anıt yerinde; sakin, tamda olması gerektiği gibi durmakta..Sanki yıpratıcı yıllara inat, yaşananlara anılara cevap verircesine..

10 Şubat 2010

..SONU YOK YALNIZLIĞIN..


Bir müzik/şarkı duyarsın ve seneler öncesine dönersin;

O kadardır, anlatılacak şey yoktur.

Sadece yaşarsın kendinledir tüm hikaye..

Tekrarı olmayan olamayacak olan o günlerin burukluğu içindeyim..

*****

Çok özlüyorum çok,

Gidemezdin gitmeyecek gibiydin o kadar tazesin ki

O kadar taze o kadar canlısın ki;

Bir kez daha sarılamayacak olma, dokunamayacak olmak çok ağır

Daha ne kadar ağlayacağım daha ne kadar fotoğraflarına bakmaktan korkacağım

Daha çok sen olma istiyorum daha çok seni dinlemek daha çok dokunmak

Mavi gözlerini özlüyorum doğaya hayranlıkla bakışını

Senden sonraki nesle bakmak bile zor

Yaşamını tecrübelerini seni istiyorum ben

Dönmek çok mu zor baba..

Dönsen baba

Gitme,

Dön baba...