25 Kasım 2008

..İSMİYLE MÜSEMMA..

bigchefs
Hayatın belki de hiçbir zaman diliminde karşılaşma ihtimalinizin olmadığı biri ya da birileri ile önce satırları; ardından satırlarının arasına saklanan; kendisini keşfetmek, ardından da somutlaştırmak..
Rutin soğuk bir Ankara sabahında; kokusu evin her yerini sarmış günün ilk kahvesi ve kahvenize eşlik edecek tatlı niyetine şahane müziklerle tatlandığınız Power xl eşliğinde posta kutuna gördüğünüz “Yolum Ankara’ya düştü; zamanlamalar uyarsa tanışalım mı?” teklifi gününüze başka, bambaşka bakmanızı sağlar..Hani şu karşı koyamadığınız şahane dumanı üstünde bir kahvenizin yanına da ilk kez tadacağınız bir kekin damağınızda bırakacağı ilk aromalı lezzeti gibi şiddetle merak içine girersiniz..
Uzunca bir süredir,sanki gizlice okunan günlükleri ve ondan gizlice senin okuduğun ortaya çıkmış hal şaşkınlığı gibi meraklar iyice depreşir gün yüzüne çıkıverir..
Gelecek kişi; içinden deniz geçen şehirde yaşar ve bir zamanları da Ankara da geçmiştir... Gelecek planlarını Ankara üzerine kurarken hayat onu denizi olan şehre sürüklemiş… Kendisine son şeklini kazandırdığı okulunu ve bu şehrin dinginliğine veda etmesi de uzun sürmemiş.. Kaptırmış oralara kendini şimdi bir yabancı gibi bakarken Ankara sokaklarına, mekanlarına…
Burada ki hep ürkmüş hep mesafeli davranmış uzaktan uzağa bayıldığı içinden denizin geçip gittiği İstanbul'a..Ama o şehir ki onun çok sevdiği bir sürü arkadaşını alıvermiş içine ve bir daha da bırakmamış...İşte bu şehrin kadını gelmiş Ankara’nın kendi halinde az biraz daha sonra yaşamının tümünü geçirmeyi hayal ettiği, içinden deniz geçmese de olağanüstü Laciverti olan Akdeniz’in en güzel şehri Antalya da gönlü olan bu kadına...
İyi de yapmış...
Bu aralar telaşı bol, üzüntüsü ve hüznü yakasında olan bu şahane insanla kesişmiş yolları.. uzun uzun konuşmuşlar Şili şarabı eşliğinde anlatmışlar satır aralarında ki kendilerini, sevdiklerini, sevmediklerini ve birbirlerini…zamanında elverdiğince soluksuz anlatmışlar... sevdiği bir sürü insanı kaptırdığı İstanbul da hasretle andığı Serpil'i Feriha'sı Hatice'si ve diğer onlarca sevdiği isimlere bir yenisi daha eklenip ardından el salladı..bir daha ki buluşma belki de içinden denizin geçtiği şehirde olur bellimi olur..

Sevgili İmge yine gel bu sefer telaşını,hüznünü silkelede gel..

24 Kasım 2008

..EĞİTİM GERÇEKTEN ŞART..


Eğitimin içinde olan,
destek veren;
herkese minnettarım...

20 Kasım 2008

..FAZLA SORU(N)LU BİR YAZI..


fazla gerginim

fazlasıyla sıradan her şey;

yapmak isteğim çuvalla şeye az istekliyim

ve

çok öfkeliyim...

12 Kasım 2008

..ANKARA DA ZAMAN..


Ankara'nın en zor yanlarından biridir, haftasonu açıkhava da yapılacak çok az şey bulunur... Ondandır belki de denizi bu kadar sevmem, yaşadığını hissettirir insana; hem yalnız kalmana olanak verir, hem de yalnız olmadığının hissettirir...

Yıllar evvel gidip bir daha nedense gitmediğimiz at çiftliğinde aldık soluğu... Havanın yumuşaklığı, her esintide, yaprakların hışırtısının eşlik ettiği sarı sonbaharın yazdan kalan enfes bir günüydü... Gittim asaletlerine her seferinde hayranlık duyduğum atları seyreylemeye..

11 Kasım 2008

..İKİ FİLM BİRDEN..

İki film izledim, bana oldukça iyi gelen biri; orta yaşı biraz geçmiş iki insanın huzuru birbirlerinde aramanın, iyi bir finalle biten filmi Sevgi Fırtınası diğeri Issız Adam bunda da daha genç iki insanın, tutku dolu beraberliği ve tam da metropol insanlarının yaşadığı acımasız aşklar ikisi de iyi film izlemeli insan ilişkilerine farklı bir bakış açısı yakalamak için..

08 Kasım 2008

..DEĞİŞEN BİRŞEY YOK İNAN..

Benim naçiz vücudum birgün elbet toprak olacaktır.Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."
M.Kemal ATATÜRK



Ankara da yaşayanların kendini şanslı addedebileceği bir yerdir Anıtkabir.
Bugün değerli, saygın büyük bir toplulukla huzuruna çıktık.Orada olmak ayrı bir hissiyat.
Bizler ve diğer çoşkulu kalabalığın olduğu görünce insan diyor ki kendi kendine "Değişen birşey yok Atam inan ve huzur içinde yat"
Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk' ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir, Ankara' nın orta kesiminde yer alır.Çok görkemli ve anlamlı bir yapıdır.
Türk Ulusunun O' na karşı duyulan büyük saygı ve minnettarlığının bir ifadesi olan Anıtkabir, Türkiye Cumhuriyeti' nin en anlamlı eseridir.

04 Kasım 2008

..DUMANI ÜSTÜNDE..


Ankara'ya nihayet açılan The House Cafe deyiz... haftasonu sabahı için, oldukça erken saatlerde güne başlayıp, çok yoğun geçecek bir gününü ilk programına, kahvaltıya yetişme telaşı ve birbirinden matrak, eğlenceli farklı meslek gruplarına sahip kızların yazdan kalan bu son sıcak günlerinden birinde objektiflere yansıyan sımsıcak gülümseyen yüzleri...


Yoğun ve tempolu geçen günün sonuna doğru; kendi sıcaklığını evine de aynı şıklıkta yansıtan bu huzurlu bahçenin ev sahibesinin zarif daveti ile birlikte, günün yorgunluğunu, kendimizi attığımız bahçe koltuklarına silkeledik usulca hep beraber...Zamanın hızla aktığı ve hafiften başlayan akşam soğuna inat içimizi ısıtan sımsıcak sohbetlere eşlik eden pizzalar yedik, ardından acımasız dedikodularımıza eşlik eden soğukla beraber bizi bizden geçiren buz gibi şaraplar içtik.. günün sonu elbette dumanı üstünde tüten falsız Türk kahveleri ve tatlıyla sona erdirdik..başka bir zaman diliminde tekrarını planlayarak güne ve dostlara veda ederken zihnimize sıkısıkıya yeniden hapsettik yaşanan anları...